ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

Τα Σύγχρονα Ξύλινα κουφώματα, έπειτα από πολλά χρόνια εξέλιξης, είναι δομικά στοιχεία υπερσύγχρονων προδιαγραφών και τεχνολογίας.

Το ξύλο προσφέρει αίσθηση άνεσης, διατηρεί πάντα τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και δεν φορτίζεται ηλεκτροστατικά.

Τα πλεονεκτήματά των ξύλινων κουφωμάτων έναντι άλλων υλικών, όσον αφορά στα κουφώματα, συνίστανται στις φυσικές ηχομονωτικές και θερμομονωτικές του ιδιότητες που οφείλονται κυρίως στη μάζα του, η οποία έχει αρκετά κενά που παγιδεύουν τον αέρα και τον ήχο.

Σε σύγκριση με τα μέταλλα, η θερμομονωτική ικανότητα του ξύλου είναι 4.000 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του χάλυβα και 1.800 φορές μεγαλύτερη από του αλουμινίου.Για τους παραπάνω λόγους το ξύλο ήταν και παραμένει το υλικό που προτιμάται στην κατασκευή κουφωμάτων σε ιδιαίτερα ψυχρές περιοχές όπως η Σκανδιναβία, οι Δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αλλά και γενικότερα οι χώρες της Βορείου Ευρώπης.

Τα κουφώματα αλουμινίου και PVC δεν προσφέρουν θερμοδιακοπή και όχι μόνον αδυνατούν να δράσουν θερμομονωτικά αλλά συμπεριφέρονται θερμοσυσσωρευτικά, αποθηκεύοντας στην ουσία το ψύχος ή τη θερμότητα μέσα τους, αυξάνοντας έτσι το κόστος ελέγχου της θερμοκρασίας ενός εσωτερικού χώρου.
Ο ανταγωνισμός είχε δημιουργήσει την ψευδή εντύπωση πως το ξύλο θέλει συντήρηση κάθε χρόνο. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας των τεχνικών επεξεργασίας του ξύλου αλλά και των χρωμάτων που χρησιμοποιούμε, το ξύλο θεωρείται το μοναδικό υλικό που μπορεί να ζήσει αιώνες. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε πως τα ξύλινα κουφώματα προσδίδουν στον χώρο μια μοναδική αισθητική, που κανένας άλλος τύπος κουφωμάτων δεν μπορεί να συναγωνιστεί.