Ενεργειακό γυαλί και ψυχρό κλίμα

Ενεργειακό γυαλί νέας γενιάς (Low-Ε) είναι ένα διάφανο γυαλί, το οποίο έχει επίστρωση μικροσκοπικών μεταλλικών οξειδίων στη μία του πλευρά. Αυτή η επίστρωση δεν επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο ή και αντίστροφα.

Ενεργειακό γυαλί και ζεστό κλίμα

Το ενεργειακό γυαλί έχει την ιδιότητα να αντανακλά το υπέρυθρο φως του ήλιου (θερμότητα) και να επιτρέπει τη διέλευση μόνο στο ορατό φως. Όταν το ηλιακό φως χτυπά ένα αντικείμενο (πεζοδρόμιο, μπαλκόνι κ.α.), αυτό θερμαίνεται και εκπέμπει με τη σειρά του έμμεση θερμότητα, η οποία προσπαθεί να εισέλθει στον χώρο μας. Το ενεργειακό γυαλί δρα σαν ασπίδα και δεν της επιτρέπει να περάσει στον εσωτερικό μας χώρο.

Ενεργειακό γυαλί και ψυχρό κλίμα

Το ενεργειακό γυαλί επιτρέπει την διέλευση του ηλιακού φωτός που απορροφάται από τα αντικείμενα στο εσωτερικό του χώρου (π.χ χαλιά) και μετατρέπεται σε θερμότητα. Το ενεργειακό γυαλί δρα σαν ασπίδα και δεν επιτρέπει στην θερμότητα να διαφύγει από τα παράθυρα. Το ενεργειακό γυαλί λειτουργεί σαν καθρέφτης και αντανακλά τη θερμότητα που πάει να διαφύγει πίσω στον χώρο μας, διατηρώντας τον ζεστό, με συνέπεια να έχουμε μειωμένο κόστος θέρμανσης.

Laminated (Τρίπλεξ ή πολύφυλλοι) υαλοπίνακες

Τα Laminated γυαλιά είναι δύο ή περισσότερα γυαλιά συγκολλημένα μεταξύ τους με ειδική συγκολλητική μεμβράνη. H μεμβράνη λειτουργεί ως συνδετικό υλικό μεταξύ των φύλλων του γυαλιού ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο παχύτερο και ανθεκτικότερο σώμα επιτυγχάνοντας αυξημένη αντοχή και ασφάλεια. Σε περίπτωση θραύσης τα κομμάτια τους τείνουν να παραμείνουν προσκολλημένα στην παρεμβαλλόμενη μεμβράνη, πράγμα που σημαίνει ότι τα τζάμια δεν καταρρέουν ώστε να μείνει κενός ο χώρος. Ανάλογα με το πώς συναρμολογείται και εγκαθίσταται η υάλωση, μπορεί να έχει πολύ αυξημένη ηχομονωτική απόδοση στις χαμηλές, μεσαίες ή υψηλές συχνότητες.

Screenline υαλοπίνακες με εσωτερικές περσίδες

Πρόκειται για ένα σύστημα διπλού μονωτικού γυαλιού με ενσωματωμένες περσίδες. Οι περσίδες του συστήματος σφραγίζονται ερμητικά στη διπλή υάλωση επιτρέποντας στα
σκιάδια να περιστρέφονται και να μετακινούνται πάνω-κάτω. Σε αντίθεση με τα εξωτερικά συστήματα, οι περσίδες παραμένουν για πάντα λειτουργικές, απόλυτα καθαρές, καινούργιες, απαλλαγμένες από σκόνες,χωρίς την ανάγκη επίπονου καθαρίσματος. Το σύστημα εξασφαλίζει έλεγχο του ποσοστού υπεριώδους ακτινοβολίας που εισέρχεται από τα ανοίγματα του κτιρίου, εξοικονομώντας πολύτιμη ενέργεια στον κλιματισμό.

Παράλληλα, με τον έλεγχο της υπεριώδους ακτινοβολίας μειώνεται η πιθανότητα ξεθωριάσματος των επίπλων και των υφασμάτων στον εσωτερικό χώρο. Η κίνηση του συστήματος μπορεί να γίνεται χειροκίνητα με κορδόνι ή ηλεκτρικά με διακόπτη ή τηλεχειριστήριο. Οι επιλογές αυτόματης λειτουργίας περιλαμβάνουν ακόμα ομαδικό χειρισμό, μέχρι και 16 συστήματα ταυτόχρονα, τηλεχειρισμό από κεντρικό έλεγχο, κίνηση μέσω αυτόματου συστήματος μεταβαλλόμενου φωτισμού ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.